Numarul persoanelor care, de necesitate sau de alegere, trebuie sa lucreze de acasa este in crestere.
Poate pentru ca munca de acasa necesita multa disciplina, precum si cateva mici trucuri care pot ajuta la concentrare in primele zile.
Unde imi pun biroul la lucru?
Iata prima (si poate cea mai importanta) intrebare pe care trebuie sa pui biroul.
Fiind nevoit sa lucrezi de acasa, solutia optima ar fi sa ai o camera/studiu care sa fie dedicata complet biroului tau de acasa. Acest lucru va va oferi liniste sufleteasca si concentrare.
Din pacate, acest lucru nu este intotdeauna posibil. Casele mici si spatiile inchise nu permit acest lucru. Apoi alegeti un colt intr-o camera bine luminata , posibil cel mai linistit si cel mai izolat, atat de zgomotul extern, cat si de distractia interioara. Luati in considerare, de asemenea, ca este posibil sa aveti nevoie sa lucrati chiar si in momentele in care sunt si alte persoane in casa (copii de exemplu); Este important ca biroul dvs. sa fie intr-un loc care va permite sa va concentrati asupra muncii Dvs.
As spune ca o zona de living langa o fereastra ar putea fi locul perfect. Lumina naturala este intotdeauna o sursa de bunastare fizica si, prin urmare, trebuie preferata. Evita un colt prea intunecat, in care trebuie sa apelezi la iluminare artificiala chiar si in zilele frumoase.
Nu pune biroul niciodata in dormitor, acolo dormi nu lucrezi!
Cum sa alegi un birou
Dimensiunea biroului nu este importanta, mai degraba inaltimea blatului si ergonomia acestuia . Tine minte: trebuie sa fie frumos, dar vei lucra la el in fiecare zi, asa ca este esential un minim de stabilitate (adica sa nu se clatineasca). As evita bricolaj-ul creand biroul cu suport cu scanduri, cu exceptia cazului in care sunteti cu adevarat priceput in lucrul manual. Exista deja pe piata si sunt foarte frumoase si bine construite.
Exista si un birou cu doua etaje , adica cu un al doilea nivel cu sertare de depozitare, sau birouri cu un sertar lateral .
Potriviti stilul biroului cu restul mobilierului: industrial, ponosit, minimal…
Scaune pentru birou
Tentatia de a folosi un taburet vintage recuperat din piata de vechituri, vechi dar frumos este puternica, mai ales daca ca mine esti un designer atent la fiecare detaliu. Dar pentru buna calitate a muncii , scaunul este la fel de important ca biroul. Imperativ: trebuie sa fie confortabil, sa iti sustina spatele si sa iti permita sa te misti usor.
Personal prefer scaunele pivotante cu roti. Ele produc unele foarte dragute si care nu seamana cu scaunele clasice de birou (care, sincer, nu sunt frumoase pentru o camera din casa). De asemenea, nu am nimic impotriva alegerii unui scaun dragut de design, de preferinta in forma de fotoliu, captusit sau cu cotiere pentru sprijin.
Idei de echipare
Aceasta este partea cea mai creativa, cea in care va puteti da liber creativitatii. Accesorii de agatat, rafturi, compartimente de depozitare, tablouri, imprimeuri, table pentru moodboard, suporturi de pixuri imaginative , fiecare obiect este binevenit pentru a crea un colt de birou acasa care este in totalitate asemanator cu personalitatea ta. Acasa este mai usor sa decorezi coltul biroului.
Plantele verzi trebuie sa fie si ele incluse in aceasta lista: pe langa ameliorarea stresului , cercetari stiintifice recente afirma ca ajuta la cresterea productivitatii. Ai putea incerca gradina cu sfori, o tehnica care cultiva plantele suspendate intr-un mod original.