Atunci cand amenajati o casa, este corect sa va urmati propriul stil si gust dar este indicat si sa respectati o linie generala pentru a obtine medii ordonate, cu un anumit echilibru compozitional.
Iata 5 sfaturi pentru mobilier atemporal, versatil pentru orice dispozitie si inspiratie. Un vademecum de care trebuie sa tii mereu cont atunci cand te pregatesti sa iti decorezi casa.
1. Nu va concentrati pe un singur stil
Exista multe stiluri pe care sa le folositi in amenajarile interioare: scandinav si nordic, shabby chic, industrial chic, romantic, modern contemporan, provensal si le puteti chiar combina. Cea mai buna alegere este sa creezi contraste interesante pentru a da ritm si viata incaperii.
2. Cele 3 calitati pe care ar trebui sa le aiba fiecare camera
O camera trebuie sa se distinga prin:
– Personalitate : o nota unica precum o mostenire veche de familie sau o piesa antica
– Functionalitate : asa cum spune motto-ul curentului minimalismului, less is more, totul trebuie sa aiba un rol si o functie
– Iluminat : pe langa lumina naturala, intr-o camera trebuie sa stii cum sa organizezi sursa potrivita de iluminare artificiala pentru a profita la maximum de aceasta
3. Mobileaza casa treptat
Nu este necesar sa finalizati tot mobilierul dintr-o singura miscare, ci sa traiti literalmente spatiile si sa decideti in itinere unde sa plasati componentele de mobilier. O lucrare de design in curs care imbogateste locuinta intr-un mod foarte inteligent.
4. Focalizarea spatiala
Pentru a amenaja cel mai bine orice tip de mediu este bine sa incepeti de la punctul focal si sa mergeti in ramurile sale spatiale. Prostia de umplere nu este eficienta pentru compozitia finala.
5. Sfaturi pentru mobilier atemporal: nu denaturati stilul original al camerei
O ultima sugestie nu este sa distorsionati structura unei case, ci sa incercati sa o imbunatatiti pe cea originala. De exemplu, daca ai norocul sa ai grinzi de lemn, nu le picta cu tencuiala ci lasa-le la propriul material in esenta pentru o nota de caracter. Acelasi lucru pentru un perete aparent sau o bucatarie din ceramica, o fantana interioara in gradina, un frumos tavan boltit in living.