Care este temperatura optima in casa? Si cum o pastrezi cel mai bine?
O locuinta confortabila si sanatoasa necesita ingrijire si atentie in fiecare detaliu, de la materiale, culori, lumina si temperatura. Temperatura potrivita, de fapt, iti permite sa traiesti mai bine si, de asemenea, sa obtii beneficii asupra sanatatii tale atat iarna, cat si vara.
Mentinerea unei temperaturi stabile va permite sa limitati consumul, sa economisiti la facturi si sa reduceti emisiile nocive.
De ce este important sa pastram temperatura potrivita?
Organismul nu tolereaza bine schimbarile de temperatura. Organismul se lupta sa suporte trecerea brusca de la frigul intens la caldura excesiva si invers, deoarece mecanismul de termoreglare care mentine temperatura corpului constanta in jurul valorii de 37 de greade este mai putin natural.
Asa ca pentru a putea pastra sanatatea este necesar sa existe intotdeauna conditiile potrivite in interiorul locuintei atat din punct de vedere al temperaturii, cat si al umiditatii.
Conform celor subliniate de OMS si de asemenea de reglementarile nationale, temperatura ar trebui sa se stabileasca la 20 de grade, cu o toleranta cuprinsa intre -2 si +2 grade.
Asta inseamna sa ajungi la maxim 22 de grade iarna si pana la 20 de grade vara.
Cum sa pastrezi climatul potrivit in casa?
Pentru a mentine temperatura potrivita , este indicat sa alegeti un sistem de aer conditionat inovator si eficient.
De exemplu sunt multe aparate de aer conditionat care reprezinta o solutie optima pentru a oferi confortul necesar in orice perioada a anului, racind, dezumidificand si incalzind la maxim spatiile, respectand mediul inconjurator si consumand mai putin. Toate multumita pompelor de caldura din clasa A++ si A +++.
Temperatura vara si iarna: cum ne afecteaza corpul?
Recomandarea pentru mentinerea temperaturii potrivite in perioada de vara si iarna vine de la Organizatia Mondiala a Sanatatii , intrucat clima din casa afecteaza bunastarea psiho-fizica a celor care locuiesc acolo. Dar daca mediul nu are o temperatura stabila?
In timpul iernii, o temperatura interna prea ridicata ar putea provoca o acumulare de bacterii in aer, proliferarea acarienilor si a microorganismelor, care se infiltreaza in organism si pot provoca leziuni ale sistemului respirator.
Vara, pe de alta parte, utilizarea excesiva a aerului conditionat poate provoca: contracturi, dureri de cap si de gat, iritatii oculare si uscaciune a gatului.
Avantajele unei temperaturi optime in casa
Mentinerea temperaturii stabile in interiorul casei va permite sa beneficiati de mai multe avantaje, printre care:
– Aparare imunitara mai mare
– Sanse reduse de bronsita, raceli, dureri de gat, dureri de cap.
– Reducerea consumului si a costurilor in factura
– Mai putina poluare si o mai mare protectie a mediului